Mooie voorbeelden van nog mooiere visitekaartjes

Hieronder laat ik je enkele geslaagde voorbeelden zien van bestaande visitekaartjes. De makers van deze ontwerpen kenden duidelijk de geheimen van het vak. Grappig, origineel, ultra professioneel of sober en toch geslaagd; je vindt de verschillende soorten op deze pagina.

Onderstaand visitekaartje is een voorbeeld van een memorabel citaat: you don’t take a photograph, you make it! Ik vind persoonlijk dat het nog origineler kan, maar in ieder geval: die mannen van Fotografille zullen worden herinnerd!

De foto hieronder getuigt van innovatief denken en vooruitstrevend te werk gaan. Dat is zo klaar als een klontje. Het ludieke ontwerp van de business card maakt in één oogopslag duidelijk waar het bedrijf in kwestie zich mee bezighoudt: interieurarchitectuur. Grappig, origineel en passend bij het imago!

Het volgende visitekaartje doet elke foodie in mum van tijd watertanden: een verrukkelijk visitekaartje van een bakker, en dan nog wel in de vorm van een koekje! Zeg nu zelf, iedereen kan dit bedrijfskaartje toch smaken?

Soms is minimalisme gewoon geweldig. VaporShop heeft misschien geen superduidelijke naam, maar hun logo maakt meteen duidelijk dat ze e-sigaretten verkopen in hun webwinkel. De visitekaartjes zetten dan ook het logo in volledige grootte op de voorkant om meteen het oog te grijpen van een prospect of partner.

Ook over dit exemplaar werd nagedacht. Creativiteit komt het beste naar boven in een visitekaartje dat een andere vorm heeft. Gezien de kleurrijke illustraties, is een overvloed aan tekst dus inderdaad overbodig.

Ik vraag me af wat bij dit Darth Vader kaartje het opzet was. Het is enorm gewaagd. Maar als je enige reputatie en credibiliteit hebt opgebouwd, is het een probeersel dat verdomd goed kan werken.